• Strada Speranței 20
  • București
Servicii
Programare

Tratament Parodontal Laser

Sunt medic stomatolog implantolog Felicia Păduraru și în toată experiența mea profesională de peste 12 ani, am reconstruit peste 2.000 de arcade și am vindecat peste 4.000 de pacienți, din care aproximativ 2.000 suferind de boala parodontală, pacienți pe care i-am vindecat cu ajutorul laserului dentar, eficient și rapid, fără disconfort și durere.

Din păcate am remarcat că această afecțiune parodontală(parodontoza sau paradontoza cum mai este numită popular) a devenit un adevărat flagel și a început să afecteze categorii tot mai tinere de vârstă ale pacienților care mi-au vizitat cabinetul stomatologic.

Țin să vă precizez că sunt un doctor stomatolog inovator care mă dedic cu empatie și responsabilitate în totalitate profesiei și pacienților mei, urmez permanent cursuri și specializări internaționale și pot să vă informez fără falsă modestie, că sunt printre primii doctori stomatologi care am înlocuit bisturiul și chiuretele, cu puterea și eficiența laserului dentar, toate în beneficiul vindecării mai rapide a pacienților, prin protocoale unice laser, minim invazive, fără disconfort și durere, de cele mai multe ori fără anestezie.

Vă propun o incursiune in acest domeniu fascinant al stomatologiei-tratarea bolii parodontale cu ajutorul laserului dentar!

Cauzele apariției afecțiunii parodontale (parodontoza)

Cu toții ne dorim o dantură perfectă și un zâmbet de Hollywood, dar cât de mult timp ne acordăm nouă și cât din acest timp îl acordăm efectiv îngrijirii danturii și igienei orale?

Se crede că este suficient să ne spălăm o dată sau de două ori pe zi pe dinți și totul s-a rezolvat în igiena orală, din păcate nu este deloc așa.

Câți dintre noi ne programăm pur și simplu la un consult o dată sau de două ori pe an la un medic stomatolog? Recomandarea mea este să vă programați la o clinică stomatologică specializată la fiecare 6 luni la o igienizare profesională și un consult cu camera intraorală.

Muncim mult, alergăm de dimineața până seara, consumăm tot felul de mâncare procesată din diferite locuri, sucuri acidulate, băuturi alcoolice și unii fumăm excesiv, fără să realizăm cât de mult ne pot dăuna iar de sport nici nu mai poate fi vorba.

Așa încep problemele: oboseala cronică, creșterea în greutate, probleme medicale și în strânsă legătură, deteriorarea danturii. Apar carii, tartru, sângerări ale gingiei și uite cum parodontoza începe să ne afecteze agresiv întreaga cavitate bucală, ducându-ne rapid la pierderea dinților.

Este bine să știți că aceasta este o afecțiune cronică, care poate apărea la orice vârstă dar mai ales după vârsta de 35 de ani și este determinată de componența plăcii bacteriene.

 

Practic un anumit tip de bacterii atacă extrem de agresiv osul alveolar și gingia determinând pierderea dinților într-un mod accelerat.

Un element determinant în apariția bolii parodontale este fumatul și stresul, un stil de viață alert și o alimentație nesănătoasă, adică factorii general-sistemici(nutriția neadecvată și bolile psihosomatice)

 

Factorii locali cauzatori sunt: placa bacteriană.

 

Factorii favorizanți sunt: tartrul dentar, trauma ocluzală, cariile dentare, edentația,  anomaliile dento-maxilare, parafuncții, obiceiuri vicioase, factorii iatrogenici.

Pot să vă spun că aceasta este o afecțiune cronică iar primele semne sunt greu de sesizat, mai ales dacă nu aveți programate vizite periodice la stomatolog.

 

Parodontoza(paradontoza) are și o variantă agresivă, când pacientul suferă de dureri mai ales în consumul anumitor băuturi și alimente, dar în general boala este cronică și primele semne sunt cele de sângerare gingivală. Atenție, la fumători această sângerare poate să lipsească, din cauza vascularizării scăzute, ceea ce va duce la o agravare accentuată în fază critică a bolii.

 

Țin să precizez că această boală poate fi declanșată și din cauze genetice. Dacă ați avut în familie o rudă care și-a pierdut dinții sau a suferit de boala parodontală, această afecțiune se poate transmite și genetic. Tocmai din acest motiv dacă știți că ați avut in familie o astfel de persoană, ar trebui să fie un semnal de alarmă și să ne programăm la fiecare șase luni la o clinică dentară specializată pentru un consult cu camera intraorală.

Da, este dovedit științific că această afecțiune se poate transmite între soți sau parteneri iar dacă nu este tratată la timp, cauzează și alte boli în organism, ce nu țin doar de dantură. S-a constatat recent că există o legătură strânsă între sănătatea danturii și bolile cardiovasculare.

 

Practic această afecțiune parodontală netratată, declanșează o reacție negativă în lanț, pentru întreg organismul afectat.

Cea mai importantă metodă de prevenire este igiena orală efectuată corect la domiciliu  și mai ales cea profesională efectuată în cabinetul stomatologic, aceasta trebuie să devină de importanță maximă în viața noastră. Doar prin această igienizare constantă și profesională, putem elimina bacteriile și să ne păstrăm dantura sănătoasă.

 

Tocmai din acest motiv, cel mai important în prevenție este programarea de cel puțin două ori pe an la o clinică dentară specializată, pentru o igienizare profesională și un control cu camera intraorală. Doar un doctor stomatolog specializat în această maladie, vă poate spune cu exactitate starea danturii dumneavoastră și vă poate oferi cel mai adecvat plan de tratament.

 

La clinica stomatologică Deos Dental, pe care o coordonez, folosim ca metodă de prevenție, terapia fotodinamică laser.

 

O spunem fără falsă modestie, că suntem prima clinică stomatologică din țară care am introdus folosirea acestei terapii fotodinamice laser, ca metodă profesională de prevenție.

 

Practic această metodă nu are rival în prevenirea parodontozei(bolii parodontale), fiind o terapie medicală non antibiotică, care nu dezvoltă rezistență la bacterii și poate fi folosită ori de câte ori este nevoie, atât ca parte din tratamentul parodontozei, cât și ca terapie de prevenție.

Tratamentul începe cu un diagnostic, radiografii, analize medicale, după care vi se stabilește de către un medic stomatolog specialist planul de tratament adecvat. Primele acțiuni ale tratamentului executate de doctorul stomatolog, reduc instant placa bacteriană, în așa fel încât organismul are o șansă să se refacă.

 

Curățarea se poate face fie prin chiuretaje clasice, de curățire în profunzime între gingie și dinte cu scopul de îndepărtare conținutului  pungii, fie prin tratamentul cel mai inovator și eficient, anume laserul erbium.

 

Noi, cei de la Deos Dental aplicăm metoda de tratare prin folosirea laserului și prin terapia fotodinamică, care este non antibiotică, minim invazivă, fără disconfort și durere pentru pacient!

 

LiteTouch aduce o adevărată revoluție tehnologică în stomatologia convențională, prin multivalență și ultraeficiență în tratarea țesuturilor dure și moi, fiind un instrument intuitiv și ușor de utilizat, care oferă un grad optim de precizie și un nivel inegalabil de adaptabilitate și manevrabilitate.

 

Datorită funcțiilor avansate de ablație și subablație și a efectului antibacterian, laserul LiteTouch folosește energia luminii pentru intervenții de precizie asupra țesuturilor dentare și tratamente  minim invazive și este mult mai eficientă decât tratamentul clasic.

 

Terapia parodontală cu laser este o descoperire de ultimă oră extrem de eficientă. Aceasta a fost aprobată în Statele Unite de FDA și s-a dovedit că este de real succes în studiile științifice și în practica medicală.

 

Parodontoza (paradontoza-cum mai este numită popular) este o afecțiune a gingiei care are la bază o infecție bacteriană. Aceasta este cauza inflamării cronice a țesutului parodontal iar rolul bactericid și detoxifiant al laserului este cel mai indicat în tratarea inflamației. Laserul are și un important efect bactericid asupra lui Aggregatibacter actinomycetemcomitans, acesta fiind patogenul parodontal ce declanșează agresivitatea acestei boli.

 

Este bine să știți că supresia acestei bacterii prin tratamentul convențional este minimă, dar este dovedit medical că lumina stimulată a laserului anihilează acest patogen, penetrând zone precum cementul radicular sau profunzimea țesutului moale, unde tratamentul clasic nu are niciun efect.

 

Studiile științifice au demonstrat că tratamentul clasic lasă țesutul dilacerat și nu îndepărtează în totalitate țesutul infectat, ceea ce face dificilă regenerarea țesutului și determină apariția recidivelor.

 

În comparație cu această metodă clasică, tratamentul cu laser lasă în urmă o linie uniformă a epitelului fără resturi de țesut de granulație, din acest motiv timpul de vindecare va fi foarte scurt.

 

Pot să vă relatez din experiența mea profesională, că la dinții tratați prin metode clasice, gingia se reface  în 4 sau 6 luni, în schimb prin protocoalele unice laser folosite de echipa de doctori stomatologi de la clinica dentară Deos Dental,pe care o coordonez, gingia se reface în maximum 2 săptămâni.

 

Protocolul unic cu laser simplifică mult acest tratament prin cele două lungimi de undă folosite: neotinium și erbium.

 

Neotinium pătrunde foarte bine în profunzime, acolo el se activează și se produce o sterilizare, fiind mult mai sigur decât metoda clasică.

 

A doua lungime de undă a laserului, erbium ajută la îndepărtarea țesutului dur, cum ar fi tartrul.

 

Această metodă cu laser nu produce o ablație caldă, deci nu apare durerea ca la metoda clasică și este aproape perfectă.

 

De asemenea, este foarte important să știți că în cazul tratamentului parodontal, folosesc o tehnică specială de detartraj cu laserul, astfel încât zonele inaccesibile ansei de detartraj cu ultrasunete devin accesibile luminii laser, care dezlipește tartrul adânc inclavat în punga parodontală.

 

Ținem să precizăm că nu există nici o contraindicație pentru această metodă și vă invităm la noi în clinică să vă demonstrăm profesionalismul medicilor noștri și eficiența acestor tehnologii de ultimă generație.

 

La Deos Dental, îți redăm încrederea, stima de sine, viața socială, masticația și buna dispoziție.